My story

THE ABSOLUTE PLACE TO BE @ RØST & OSLOT.H.E. CREATOR


Det er med ydmyk stolthet jeg inviterer dere hjem til mitt paradis på Røst.T.H.E. CREATOR er et opplevelsehus som forener indre og ytre skjønnhet. Et unikt konsept i spektakulære omgivelser med havet som nærmeste nabo. Det gamle fiskebruket har et magisk og spennende interiør. Et uventet møte hvor glamor og dekadense blandes med nordnorsk natur og mye vær og vind. Et sted hvor sjelen får påfyll og tankene ny energi.– T.H.E. CREATOR artGALLERY, BAR & EVENThouse

– artGALLERY - an exaiting place to buy your favourite picture or piece of art

– BAR - drink a glass or 5, dance or enjoy good food :)))

– EVENThouse - a place that inspirers body and soul. Lectures, workshops, , events, dance parties, styling and catwalk.

“Tor Halvorsen er en multikunstner av dimensjoner. Han har fått mange gaver dette livet, og de lever han av og med. Kunstner, fotograf, foredragsholder, event- og partystyler, frisør, interiørstylist og spirituel coacher. Han har "one mission this life"; provosere, motivere og inspirere mennesker til å bli mere glad i seg selv. Enten som T.H.E. CREATOR, PasTor Halvorsen, Guds gave til menneskeheten, DET 8. UNDER, eller som den Alien han er fra planeten kjærligheten. Og allerede her forstår vi at Tor ikke er typisk ”norsk", med en slik selvtillitt og anti jantelov. Mer en enestående "one of a kind" CreaTOR.”


Røst - En uslepen perle ytterst i Lofoten


100 km fra fastlandet og 25 km fra nærmeste nabo (Værøy) i Lofoten - der ligger Røst. Med sine ca. 550 innbyggere og snaue 11 kvadratkilometer land er Røst kommune en av landets aller minste. Regner man imidlertid med Europas største sjøfuglforekomst, som hovedsakelig består av lundefugl, finnes det godt over én million Røstværinger.


Røst har like mange øyer som året har dager. De fleste innbyggerne bor på hovedøya Røstlandet, som på det høyeste rager 11 meter over havet. Noen få andre øyer er også bebodd, og disse er knyttet til Røstlandet med veier, moloer og bruer.


Fiske er viktigste næringsvei, og havområdet rundt Røst er i større og større grad blitt et tyngdepunkt for det årlige Lofotfisket. Siden den venetianske adelsmannen Pietro Querini ufrivillig strandet på Røst i 1432 har Røstsamfunnet vært ekstremt eksportorientert. Man produserer fisk og fiskeprodukter, hovedsakelig tørrfisk, for om lag 380.000 kroner pr innbygger, og det meste av produksjonen eksporteres i dag til nettopp Italia.


Vinteren er høysesong på Røst. Når om lag 350 fremmede båter fyller opp havna, betyr det mer enn en fordobling av folketallet. Det koker på havet, det koker på fiskebrukene, det koker i festlokalene... Når skreien og fremmedfiskerne forlater Røst i april/mai, kommer trekkfuglene tilbake. Og i deres kjølvann kommer sommeren og de fleste turistene. Størsteparten av fuglene forlater Røst utpå høsten, men enkelte holder det gående til jul, og til en ny vinter er i gang.


Været er intet annet enn stabilt ustabilt. Røst har et ekstremt kystklima, hvor middeltemperaturen i januar er +3 C, i juli +11 C. Det kan blåse friskt, men mangelen på fjell gjør også at de store kastevindene uteblir. Knapt noe sted i Norge har så mye himmel som Røst, og mang en maler og forfatter har blitt inspirert av det spesielle Røstlyset og stemningen blant folk, fugl og fisk.


Røst er overhodet ikke noe pessimistisk fraflytting samfunn i utkant-Norge. Befolkningen er Nordlands yngste - ingen andre kommuner i fylket har en større prosentandel av innbyggere under 15 år. Tilsvarende er andelen av innbyggere over 80 år fylkets laveste. Kommunen har full barnehagedekning samt barne- og ungdomsskole.

Tross sin beliggenhet - kommunikasjonene til og fra øya er gode, og Røst har daglige fly- og fergeforbindelser til Bodø og resten av Lofoten.


Med ferge fra Bodø møter du allerede urkraften i folket på Røst, tvers over Vestfjorden i all slags vær til vår magiske flate øy. Kommer du med fly har du like godt fugleperspektiv som våre 360 fuglesorter har over våre 365 øyer, holmer og skjær. ,

Motsatt av resten av Lofoten, er høysete punkt 11.7 m. Mye vær og vind, omkranset av hav,  360 grader vidvinkel med et himmelhvelv som gir midnattsola og nordlyset full panorama. Ingen trær kaster skygge, eller fjell å gjemme seg bak. Et værbitt nordnorsk moderne fiskesamfunn som gjenspeiler seg i et vennligsinnet  folk.  Vi har verdens mest naturlige spa, hvor vinden masserer og sjøsprøyten renser.Etter en runde på øya er det godt å sette seg i 5 av Mat/skjenkestedene, og 2 ekstra spisesteder.Opplev et ekte yrende vinterfiske, 350 båter og 12-1500 fiskere. Sov godt i en av de 260 sengene på Røst. Opplev Lundefestival  i juni, opera i august og “ in the name of cod. i mars”. Du må faktisk en tur til Røst. VELKOMMENTHE ABSOLUTE PLACE TO BE

+47 950 25 191 - torhalvorsen@online.no

© Copyright. All Rights Reserved.